Kosmetisk ansigtsakupunktur

Hvor kommer kosmetisk ansigtsakupunktur fra?
Kosmetisk ansigtsakupunktur er endnu ret ukendt i Danmark, men i Kina er metoden blevet brugt i mere end 1000 år, som skønhedsbehandling til reduktion af rynker m.m. I Japan, Kina, USA og England m.fl. vinder kosmetisk ansigtsakupunktur meget frem, som en naturlig skønhedsfremmende behandlingsform.

“Som en nyhed tilbyder jeg nu kosmetisk ansigtsakupunktur i min klinik”

Den amerikanske presse roser den kosmetiske ansigtsakupunktur og beretter, at mange Hollywoodstjerner blandt andre Meryl Streep, Jodie Foster og Julia Roberts udtaler, at de tager afstand fra hurtige løsninger som Botox, Restylane og plastikkirurgi, da meget af ansigtsmimikken forsvinder, og man får et kunstigt og stift ansigtsudtryk efterfølgende. Hollywoodstjernerne mener alle, at sund livsstil, kosmetisk ansigtsakupunktur og lignende behandlingsformer er vejen frem. Dels gavner metoderne deres ydre skønhed, da ansigtet bliver mere naturligt og levende, dels giver det dem indre velvære. Det kan måske undre nogen, at man via akupunktur kan få et yngre udseende og bedre fysisk, psykisk og mentalt velbefindende? Det er der flere grunde til.

Årsager til rynker
Ifølge kineserne er ansigtet sjælens spejl, men også et spejlbillede af resten af kroppen, da vores organer er repræsenteret i ansigtet, foruden mange af vores energibaner/meridianer. Tanker, følelser og oplevelser på godt og ondt og levevis, påvirker kroppen og ikke mindst ansigtet og forårsager linjer og rynker. Vi har ca. 100 små muskler i ansigtet, nogle af disse bliver forkortede og u-elastiske med tiden ligesom kredsløbet bliver dårligere. Affaldsstoffer hober sig op i ansigtet, og der opstår blokeringer i energibanerne. Blokeringerne kan føles som smerte eller små spændinger i ansigtet, ikke mindst i kæberne og panden. Søvnmangel, bekymringer og kriser m.m. sætter sig i ansigtet og fortæller vores livshistorie. Når vi føler os truet, giver nervesystemet besked til musklerne om at spænde op for at beskytte os.

Hvordan virker kosmetisk akupunktur?
* Eliminerer rynker og linjer i ansigtet
* Øger blodgennemstrømningen i ansigtet
* Løfter øjenlåg og hængende mundvige
* Giver øget udstråling og afspænder musklerne i ansigtet
* Fjerner hævelser, mørke rande og poser under øjnene
* Reducere dobbelthager og ”kalkunkinder”
* Forstærker bindevævet i ansigtet og giver mere ansigtsglød
* Fjerner blokeringer i akupunkturmeridianerne
* Gør ansigtet elastisk, naturligt og mere levende
* Øger produktionen af kollagen i huden
* Udskiller endorfiner, reducerer stresshormoner m.m.
* Virker afstressende og beroligende både fysisk og psykisk

Kosmetisk akupunktur kan i mange tilfælde fjerne 5-10 år fra dit ansigt

Hvordan udføres behandlingen?
Kosmetisk ansigtsakupunktur udføres ved en kombination af ældgammel viden fra Kina foruden de nyeste teknikker fra England og USA.

Til første behandling afsættes 1½ time, dels til samtale og klarlægning af klientens behov/ønsker, dels til journaloptagelse, kort gennemgang af andre problemstillinger/symptomer/lidelser, nuværende og tidligere.

Hvis du indenfor de seneste 3 måneder har fået lavet plastikkirurgi eller kosmetisk kirurgi, herunder Botox og Restylane, anbefales det ikke, at du får kosmetisk akupunktur. Det samme er gældende, hvis du er gravid.

Kosmetisk ansigtsakupunktur kombineres med kropsakupunktur, og udvælgelsen af punktkombinationen er individuel og bestemmes ud fra tunge- og pulsdiagnose, da dette indgår i TCM (Traditionel Chinese Medicine) og er med til at skabe harmoni og opløse eventuelle blokeringer i kroppen. Der anvendes i ansigtet ultratynde sterile nåle, som er næsten smertefri.

Selve behandlingen består af en afrensning af huden i ansigtet, ansigts-akupunktur der løfter og strammer op, kombineret med kropsakupunktur. Derefter akupressur og ansigtsmassage med jadesten og ansigtsolie, der giver en meget blød hud. Desuden bliver du instrueret i ansigtsmassage-teknikken, foruden du får viden om, hvad du selv kan gøre eksempelvis via kosten, vitamintilskud og motion, for at genskabe/bibeholde din hud optimal.

Ved første behandling får du gratis jadesten og ansigtsolie med hjem – så du er klar til at følge op på ansigtsbehandlingen

Du vil kunne se en effekt allerede efter første behandling. Blivende resultater kan ofte først observeres efter 4 – 6 behandlinger.
Vedligeholdelse ca. hver 6.- 8. uge er også ofte nødvendig for at bibeholde virkningen. Dog er det individuelt og vil være afhængig af livsstil. Bruger du i forvejen ansigtscremer til at reducere rynker og til at stramme huden op med, vil du opleve større effekt af disse efterfølgende, da blodcirkulationen forbedres efter kosmetisk ansigtsakupunktur.

Hvad mener pressen om kosmetisk ansigtsakupunktur
”Alt for Damerne” har afprøvet kosmetisk ansigtsakupunktur og gav behandlingen seks ud af seks stjerner de skrev: ”Jeg kunne se resultater med det samme. Min hud var mere glansfuld, jeg var lysere under øjnene, og min panderynke var blevet glattet ud. Det slog virkelig benene væk under mig, at halvanden time kunne gøre så stor forskel. Huden på min hage begyndte også at blive pænere efter et par dage. For det bedste resultat anbefales det at få fem behandlinger, men jeg har prøvet to nu og synes, jeg kan se en stor forskel”.

Udtalelse fra en klient:
Maja fik kosmetisk ansigtsakupunktur hos Anne Mette Riis og fortæller om sin oplevelse

“Jeg har været generet af hovedpine, og spændinger i kæbepartiet, gennem flere år. Foruden jeg havde flere dybe fuger/rynker i ansigtet, som jeg var træt af. Anne Mette Riis gav mig en kombination af kropsakupunktur og ansigtsakupunktur, som hjalp mig utrolig meget. Min hovedpine er forsvundet, det samme er mine kæbespændinger efter blot to behandlinger. Samtidig kan jeg se, at nogle af mine rynker og linjer er blevet reduceret i ansigtet, foruden jeg har fået mere glans i øjnene igen. Jeg føler mig bedre tilpas både fysisk og mental. Desuden har Anne Mette lært mig nogle ansigtsmassageteknikker, som giver dejlig velvære, og som er lette at udføre. Jeg kan på det varmeste anbefale kosmetisk ansigtsakupunktur, ikke nødvendigvis p.g.a. smerter i ansigtet, men som velvære fysisk, psykisk og mental – en dejlig afslappende oplevelse”.

Mange hilsner fra Maja Kristensen, Viborg juli 2014

Comments are closed.