Behandlingsmetoder

I min klinik gør jeg ofte brug af en kombination af behandlingsmetoder.
Alt afhængigt af hvilke lidelser eller problemstillinger den enkelte klient har.

Kropsakupunktur
Tynde engangsnåle, som placeres i udvalgte akupunktur-punkter på kroppen, er med til at genoprette kroppens energi-balance. Effektiv til bl.a. smerter, betændelsestilstande, stress mm.
Se “Sygdomme”

Øreakupunktur/ Auriculoterapi og NADA
Øreakupunktur/ auriculoterapi anvendes både ved fysiske og psykiske ubalancer, smerter, slankning og rygeafvænning.
Til øreakupunktur/ auriculoterapi anvendes 1 mm små nåle på hudfarvet plaster eller ørefrø, der placeres i øret. Øreplastrene sidder i øret fra få dage til 3 uger.
NADA er en speciel form for øreakupunktur, som har gode resultater til behandling af misbrugsproblemer såsom narkotika- eller alkoholproblemer.
NADA kan også anvendes ved udtrapning af smertestillende og beroligende medicin. Jeg samarbejder gerne med læger og misbrugsambulatorier omkring den enkelte klient.

Ionterapi
Et apparat der blæser ”luft” (ioner) på diverse områder af kroppen. Det øger cellestofskiftet og blodcirkulationen. Anvendes i kombination med akupunktur til behandling af f.eks. sportsskader, sårheling, smerter og eksem. Ved hjælp af den ioniserede luftstrøm forstærkes akupunkturens virkning.

El-akupunktur
I enkelte tilfælde kan der med fordel sættes en svag strøm til nålene. Det anvendes bl.a. til svære smerter, betændelsestilstande i led m.m. Hyppigt anvendt ved albue efter overbelastning af muskler (Sportsskader, arbejdsskader). Klienten bestemmer selv strømstyrken.

 

 

Bindevævsmassage/
Cupping

Jeg anvender ofte glaskopper eller plastickopper indledningsvis, hvis en klient har lændesmerter eller nakke/skulder smerter.
Huden suges op i koppen, og blodgennemstrømningen bliver aktiveret, hvorved spændinger og smerter i muskler løsnes.

Posturologi
Posturologi kommer af ordet position, positur, som jævnfører stilling – kroppens stilling. Posturologi benyttes til undersøgelse, og behandling af holdningsforstyrrelser og skævheder i kroppen. Disse skævheder forårsager oftest kroniske eller tilbagevendende smerter m.m. 50% af os er skæve p.g.a. muskler ikke er lige spændte i begge sider af kroppen. Dette skyldes at hjernen får ”forkerte” informationer fra kroppen om vor stilling. Hverken vilje, massage eller træning kan regulere disse skævheder, men med en posturologisk test og behandling indledningsvis, fjernes de fleste muskulære skævheder ved første behandling – en virkning, der kan ses.

Årsagen til forstyrrelserne findes hovedsageligt tre steder, som testes og behandles:
Kæbeled
Kæbeled som påvirker bidefunktion, der kan give kæbespændinger og slidgigt i kæber. Tilhørende muskler på hals, øvre skulder og nakkemuskler, vil også have tendens til at spænde op igen og igen, hvis der er problemer i kæbeleddet.

Øjenmuskulatur
Øjenmuskulatur der kan give problemer i form af svimmelhed, koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder, indlæringsvanskeligheder, køre-, luft- og søsyge. Ved problemer med øjenmuskulaturen ses i nogen tilfælde også lav selvværdsfølelse eller depression.

Fodproblem
Fodproblem som giver problemer i knæ, og/eller ryg. Dette giver på sigt ofte følgende skader – slidgigt i lænd, hofter eller knæ. I nogle tilfælde også tilbagevendende iskiassmerter eller discosprolaps.

Comments are closed.