Akupunktur

Hvor kommer akupunktur fra?
Akupunkturens historie går minimum 5000 år tilbage til Kina, og bygger på holistisk filosofi, hvor alt skal ses som en helhed og har en sammenhæng – fysisk, psykisk, socialt og åndeligt.
Hermed tænkes og menes, at en ubalance et sted, kan give en ubalance et andet sted.
Yin/yang tegnet er symbolet for harmoni og balance indenfor TCM (Traditionel Chinese Medicine), og yin/yang anvendes i diagnoseøjemed indenfor akupunkturen og er internationalt kendt.

Før en akupunkturbehandling anvender jeg puls- og tungediagnose til udredning af ubalancer i meridiansystemet, som også er en del af principperne inden for TCM.
Måden pulsene slår på og udseendet af tungen, er afgørende for hvilke valg af akupunkturpunkter og kombinationer, jeg anvender til den enkelte behandling.

Akupunkturbehandling foregår ved, at der stikkes tynde sterile nåle i udvalgte akupunkturpunkter. Punkterne har forskellige navne og funktioner, og er via ”vejbaner”(meridianer) forbundet til hinanden, men de har også forbindelse til vores organer og kropsområder.
Akupunktur anvendes forebyggende og i behandlingsøjemed til opretholdelse af fysiske og psykiske ubalancer, der opstår i kroppen.
Når akupunkturpunkterne behandles, sker der en påvirkning af energistrømmen i ”vejbanerne” (meridianerne), hvorved blokeringer opløses, og kroppens naturlige energistrøm (qi) afbalanceres.

Who har offentliggjort en rapport der godkender akupunktur, som en effektiv og anerkendt behandlingsmetode.
Undersøgelser viser, at smerter reduceres og immunforsvaret bedres i forbindelse med akupunkturbehandling. Desuden frigøres antistresshormoner i forbindelse med akupunktur, som virker beroligende på kroppen.

Comments are closed.